Luthersk stift i Norge konstituert

De fire valgmenighetene og gudstjenestefellesskapene som står under tilsyn av sin biskop Thor Henrik With, har i helgen konstituert seg som luthersk bispedømme i Norge. Det skjedde under et møte i Kautokeino lørdag 20. april, der styrene, diakonene, prestene og biskopen deltok. Stiftet tar navnet Det evangelisk-lutherske stift i Norge.

Vedtaksforsamlingen 20. april 2013 i Kautokeino - Foto Privat
Vedtaksforsamlingen 20. april 2013 i Kautokeino – Foto Privat

Begivenheten ble feiret med en godt besøkt tospråklig samisk-norsk takkegudstjeneste i Kautokeino lutherske kirke, der tolker, diakoner, prester og biskop gjorde tjeneste. Helgen ble avsluttet med kirkelunsj.

–          På mange måter er dette ikke noe nytt, sier styremedlem Ellen Marja Turi Gaup fra Kautokeino i forbindelse med konstitueringen.

–          Vi har hatt kirken vår i nærmere 20 år, og hele tiden har vi hatt Børre Knudsen som biskop, fortsetter hun. – Han er vidt kjent som abortmotstander og forsvarer for det sanne Guds Ord. For ett år siden fikk vi Thor Henrik With som ny biskop.

–          Nå har vi fått på plass lover og regler som et stift bør ha, og som menighetene skal forholde seg til, og det er vi veldig glade og fornøyde med, avslutter Gaup.

Tolken Johan A O Eira, Kautokeino og ordstyrer Odd Arne Sørensen, Tromsø - Foto Privat
Tolken Johan A O Eira, Kautokeino og ordstyrer Odd Arne Sørensen, Tromsø – Foto Privat

–          Med stiftsordningen som nå er vedtatt har fellesskapet mellom våre valgmenigheter og gudstjenestefellesskap funnet en fremtidsrettet form, kommenterer biskop Thor Henrik With.

–          Hos oss skal hele Guds Ord lyde klart og rent som lov og evangelium, fortsetter han. Når vranglæren om homofilt samliv nå vinner terreng i kirken og den menneskefiendtlige loven om selvbestemt abort står ved lag, trengs våre menigheter mer enn noen gang, avslutter With.

Konstitueringen skjer bare uker etter at Evangelisk-lutherska Missionsstiftet i Finland ble opprettet i Lahti i Finland. Allerede i 2003 ble et selvstendig luthersk stift, Missionsprovinsen i Sverige, opprettet i Sverige.

Ellen Marja Turi Gaup signerer Grunnreglene - Foto Privat
Ellen Marja Turi Gaup signerer Grunnreglene – Foto Privat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑