Menighetene i DelsiN

Menighetene har forskjellig historie og noe ulik liturgi og tradisjon. Til en viss grad gjenspeiler det området menighetene er etablert i.

DelsiN vil svært gjerne etablere nye menigheter eller gudstjenestesteder. Meld fra hvis du ser en mulighet.

Balsfjord Balsfjord valgmenighet er den eldste menigheten i Stiftet, med historie tilbake til abortkampen på 70-tallet og avsettelsen av soknets prest, Børre Knudsen. En betydelige del av menigheten mente at avsettelsen var grunnløs, og fortsatte å komme til gudstjenester der han prekte og forrettet.

Balsfjord Valgmenighet har normalt gudstjeneste annenhver søndag. De fleste er i Nordkjosbotn kirke eller Storsteinnes kapell. Enkelte helger også i Balsfjord kirke, Tennes. På Sandøyra bedehus er det gudstjeneste et par ganger i året. Menigheten har en høymesseliturgi som med en del endringer følger Alterboken 1920.

Besøk menighetens nettside

Drammen DelsiN begynte med gudstjenester i Drammen i 2015. Gudstjenestefellesskapet DelsiN i Drammen ble opptatt som menighet i DelsiN i 2016.  Gudstjenestene holdes oftest i Folkehjelpshuset, Stasjonsgata 4, i bydelen Gulskogen i Drammen. Fram til koronarestriksjonene innbød den til høymesser i Drammen nesten hver søndag. Nå avventer man situasjonen før nye høymesser blir tillyst.

Menigheten har en høymesseliturgi som, med utvidet nattverdbønn, følger luthersk høymessetradisjon.

Besøk menighetens side

Tromsø Tromsø Valgmenighet er den nordligste menigheten i Stiftet. Tromsøværinger som søkte til Børre Knudsens gudstjenester i Balsfjord dannet menigheten i 2003. Siden har den vokst betydelig. Menigheten holder nå gudstjeneste omtrent annenhver søndag, slik koronarestriksjonene tillater.

Menigheten har en høymesseliturgi som med en del endringer følger Alterboken 1920.

Besøk menighetens nettside

Trondheim Timoteusmessene i Trondheim begynte i 2000 som en Skrift- og bekjennelsestro gudstjenesteserie, som reaksjon på stor læreutglidning i Den norske kirke. Prestene Torgeir Agøy, Andreas Masvie og Thor Henrik With ledet arbeidet de første årene. Timoteusmessene ble akseptert som menighet av de nordlige tre menighetene i 2012, og deltok ved den formelle dannelsen av Stiftet i 2013.

Inntil koronarestriksjonene ble Timoteusmesser holdt omtrent annenhver søndag i kapellet på Zion helse- og velferdssenter, Ole Hogstads vei 16, i Trondheim. Nå venter man på at koronarestriksjonene på Zion Helse- og velferdssenter skal lettes, slik at kapellet igjen kan benyttes.

Menigheten har en høymesseliturgi som, med utvidet nattverdbønn, følger luthersk høymessetradisjon.

Besøk menighetens nettside

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑